Наш евродепутат отправи яростни критики към БСП.Доверието в изборния процес ще

...
Наш евродепутат отправи яростни критики към БСП.Доверието в изборния процес ще
Коментари Харесай

Петър Витанов отправи тежки критики към БСП

Наш евродепутат насочи яростни критики към Българска социалистическа партия.

" Доверието в изборния развой ще продължи да пада. Среднощните съвещания в Народното събрание няма да доведат до повишение на това доверие. Поведението на Българска социалистическа партия е възмутително и огорчаващо. Обидно е да твърдиш, че българският ляв гласоподавател е необразован "

Това зави в предаването " Политически НЕкоректно " Петър Витанов, евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и началник на делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.
" Твърдят, че в Европа няма такива машини, само че там няма и гласоподавател, който да е податлив да продаде гласа си за 20 евро. В целия цивилизован свят няма такова нещо. И когато това съществува в България, би трябвало да се вземат ограничения, които другите страни не вземат ", разяснява още той и показа, че в петък, 18 ноември, е бил на митинга против " Хартиената коалиция " пред Народното събрание.

" Ако Явор Божанков беше останал като член на правната комисия, най-вероятно решението нямаше да мине, тъй като то мина с един глас - бяха 12:11 гласа. Но Българска социалистическа партия избра да постави двама безмълвни депутати, няма да кажа фикуси, които подвигаха ръце 10 часа, без да се изкажат нито един път ", сподели евродепутатът.
Според Петър Витанов Българска социалистическа партия за една нощ се е трансформирала от партия, с която всички желаят да си приказват, в партия на статуквото.

" Българска социалистическа партия няма място в ръководство в този момент. Българска социалистическа партия не може да бъде " златен пръст " и да накланя политическите процеси в една или в друга посока. Българска социалистическа партия има своята водеща роля в българската политика - към нея би трябвало да се основават обединения. Не може с шепа депутати да накланя едно ръководство на ляво или на дясно.... Важно е да се каже в този момент, че Българска социалистическа партия няма желание да влиза в някакви замаскирани обединения с третия мандат, в случай че той бъде връчен на " Български напредък ", която да послужи за заслон за една малко по-широка коалиция, включваща ГЕРБ.... Промяната в Българска социалистическа партия е безусловно наложителна, с цел да можем да върнем този дневен ред, който всички хора желаят.... Партията е 30 души останала - уред, който работи ".

Витанов посочи, че има заявления от общински организации на Българска социалистическа партия, с които те желаят по-ранен Конгрес и снемане на доверие от управлението на партията:

" Ако дадем опция на това управление на Българска социалистическа партия да се възпроизведе, да предложи същите водачи на листи за очертаващите се нови парламентарни избори през март, това би било пагубно за резултата на Българска социалистическа партия.... Кадрова смяна, ново начало, възрастово, идейно и програмно обновяване.... След няколко месеца Българска социалистическа партия ще може да излезе по-силна и да бъде факторът в политическия живот, който ще позволи политическата и парламентарна рецесия. Знам, че с други управленци в Българска социалистическа партия това ще се случи ".

Крум Зарков е един от естествените водачи на опозицията в Българска социалистическа партия, счита Витанов и даде образец и с кмета на Перник - Станислав Владимиров, който е " натурален престиж на място ".

Трудно изпълнимо, само че не е невероятно до края на годината България да бъде призната в шенгенското пространство, такава прогноза направи Петър Витанов и изясни:

" Не би трябвало да се позволява по никакъв метод разделянето на България от Румъния и Хърватия за влизането в Шенген. За това дейна роля би трябвало да играят нашите посланици, които би трябвало да ревизират позицията на страните от Европейски Съюз по вероятно делене на трите страни и по вероятно тяхно неприемане в шенгенското пространство. Правителството би трябвало да не се съгласява с това, което идва по линия на Съвета на Европейски Съюз, най-малкото да предложат едни проучвателни запаси, това ще е доста мощен сигнал, че за България приемането в Шенген е извънредно значимо. Политическите партии би трябвало да се ангажират доста повече с процеса, декларацията на Народното събрание е фасадна. До колкото знам Политическа партия имат положителни контакти с премиера на Нидерландия Марк Рюте, имат построено взаимно доверие. ГЕРБ имат положителни контакти с ръководещата партия в Австрия, която също изрази запаси. Ние, като социалисти, виждаме отрицателна смяна в шведските социалдемократи, които към този момент не ръководят, само че могат да предотвратят отвращение в шведския парламент за неприемане на България в Шенген ", съобщи евродепутатът, написа обстоятелства.бг.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР